Supported by:
- Arts Council of Switzerland
SDC - Swiss Agency
for Development and Cooperation

- ФИООМ

....................................


....................................


само по контрапункт
по целиот
MK web

 


 

здружение
КОНТРАПУНКТ

Здружение Контрапункт


 

списание
МАРГИНА

нов број!
#76

 

ПОВИК!
за работилницата
за волонтери

...
ПОВИК за школата “Критичко мислење и дебатирање на човекови права”

...
ПОВИК: “Трансформација на конфликти преку уметноста“
проект
СУРОГАТИ

24 уметници
преку 400 каритчки
 

 Демократската нација мора да се конституира контра својата сопствена историја. 
             
Агнес Хелер


секој вторник нова
колумна
на Никола Гелевски

КОНТРАПУНКТ
2001-2007

принципи за една поинаква политика
(првото објавување е во Утрински весник)

архива на текстови      најнов текст 


Берлин, 4 - 11 ноември 2007, првата фаза од проектот “Трансформација на конфликти преку уметноста“


септември-декември 2007, Точка, ПОВИК за учеснички/учесници на школата “Критичко мислење и дебатирање на човекови права”


23-24.08.2007, Точка, ПОВИК за учеснички/учесници на работилницата за волонтери


13.07.2007, петок, Точка, предавање на проф. д-р. Франческо Страцари и видео проекција на документарниот филм “Мафијата е бела”


10.07.2007, четврток, Точка, Сподели кино#11, i.Mirror - машинима експлоративен документарец  за животот во Second Life


05.07.2007, четврток, Точка, проекција на видео дела на дански уметници


03.07.2007, вторник, Точка, Сподели кино#10, проекција на предавање на Лоренс Лианг

 Контрапункт | Точка | Слевање на маргините | Маргина | Галерија |                                                                           | English |

 
 

здружение
КОНТРАПУНКТ

Здружение Контрапункт
» Идеја и принципи
» Луѓе
» Контакти

културен центар
ТОЧКА

Културен центар Точка

» актуелни настани
» планирани настани
» архива

главен проект
СЛЕВАЊЕ...

Главен проект - Слевање на маргините
» за проектот
» актуелно
» архива

списание
МАРГИНА

Списание Маргина

» Маргина 76
» стари броеви
» нарачки и претплата

сè на куп
ГАЛЕРИЈА


» фото
» графички материјали
» портфолија