Точка

 Што е точка | Архива на настани | Графички материјали |Архива на настани во Точка

2007.08.23

Повик за учеснички/учесници на работилницата за волонтери работилница

2007.07.13

  Предавање на проф. д-р. Франческо Страцари и видео проекција на документарниот филм “Мафијата е бела” предавање

2007.07.10

Сподели кино#10, i.Mirror - машинима експлоративен документарец за животот во Second Life проекција

2007.07.05

  Проекција на видео дела на дански уметници проекција

2007.07.03

Сподели кино#9, проекција на предавање на Лоренс Лианг проекција

2007.06.30

  Happy 1st birthday Line! настан

2007.06.26

Документарен филм „Good Copy, Bad Copy“ проекција

2007.06.16

  Војната во Ирак - преку очите на фотографите проекција

2007.06.06

  Концерт на ДЈ Душко Јаневски концерт

2007.06.16

  Првиот Game convention во Македонија настан

2007.06.06

  Завршна изложба на трудови од првата генерација студенти на Графичкиот колеџ при Семос Едукација изложба

2007.06.12

  Сподели кино#8, проекција на предавањето на Џими Велс проекција

2007.06.06

Проекција на филмот „Фландерс“ од Бруно Димон проекција

2007.06.04

  Iliadahomero, перформанс во изведба на: Claudete Pereira Jorge перформанс

2007.05.30

  Мултимедијален проект „Граница“ на Зоран Попоски мултимедијален
проект

2007.05.24

  Проекција на филмот „Лолита“ проекција

2007.05.22

Слободен Софтвер: Проекција на презентацијата на Wade Davis проекција

2007.05.22

  ВИДЕОДРОМ проекции

2007.05.21

Промоција на аудио ЦД на македонски јазик “Медитација на светлина” промоција

2007.05.16

  Проекција на мултимедијален проект “П-левел” проекција

2007.05.11

  Забава во Точка: Евергрини, втор дел настан

2007.05.03

    Документарен филм „Поделените американски држави“ проекција

2007.04.28

DJ сет на OffPop и проекција на филмот "Brothers of the Head" концерт

2007.04.17

Недела на промоции, дебати, изложби, работилници во Точка настани

2007.03.31

  Guillermo Martinez во Точка изложба

2007.03.30

    Забава во Точка забава

2007.03.29

Вечер на сенегалска култура настани

2007.03.27

  Разбивачи, документарен филм проекција

2007.03.23

    Забава во Точка забава

2007.03.21

  Videomart, видео проекции проекција

2007.03.19

  Читање на Александар Пеер читање

2007.03.16

    Забава во Точка забава

2007.03.06

  Слободна култура проекција

2007.03.13

  Јован Балов, ЗАПИСИ, видео дела проекција

2007.03.06

  Куси Европски филмови,#3 проекција

2007.03.01

  Куси филмови на Дејвид Линч проекција

2007.02.15

  Светската и македонската хип хоп сцена предавање

2007.02.21

  Редефинирање на јавните културни простори настани

2007.02.15

  Куси Европски филмови,#2, проекција проекција

2007.02.14

  отворена трибина на тема АЛТЕРНАТИВНИ ПРОСТОРИ ЗА ИЗЛОЖУВАЊЕ трибина

2007.02.13

  предавање на тема КОМЕРЦИЈАЛИЗАЦИЈАТА НА
ХИП ХОПОТ
предавање

2007.02.08

  Клети јабанџии, проекција проекција

2007.02.01

  Куси Европски филмови, прв дел проекција

2007.01.26

    Наташа Андреска, „Слики и/или знаци“, изложба изложба

2007.01.25

  Видео арт дела од фестивалот „Став“ проекција

2007.01.18

  Bukowski: Born Into This проекција

2007.01.11

  Владимир Зориќ: “Протерани без сила: реторика на егзилот” предавање

2006.12.28

  Концерт: Никола Коџабашија, Џијан Емин, Газмен Бериша, Кирил Џајковски концерт

2006.12.27

  Забава: објавување на првите книги на „Новите“ и „Електролит“ промоција

2006.12.27

  Oбјавување на добитникот на наградата „Новите“ прес конференција

2006.12.26

  Chris Marker, проекција на куси филмови проекција

2006.12.24

  Литературен кулб Мугри: алманах бр.11,, промоција промоција

2006.12.21

  Најдобри американски реклами, 1940-1970 проекција

2006.12.20

  „Ќе ти го бричиме со зелено џамче“, промоција на книгата „Крупен Кадар“ од Роберт Алаѓозовски Јовановски промоција

2006.12.16

  „Femme Fatale“, музика: Соња Исмаил; слика:Филип настан

2006.12.14

  Куси американски пропагандни филмови, 1940-1960 проекција

2006.12.07

  СЛУЧАИ, проекција на филмови од Мина Џукиќ концерт

2006.11.25

  Транзициската правда во поранешна Југославија семинар

2006.11.17

    Концерт на Звукброда во Точка. концерт

2006.11.06

  Отворање на нова Точка настан

2006.05.30

  Разговор на тема “Што може младината денес?” дебата

2006.05.27

  „Армитаж“ групна изложба во Точка изложба

2006.05.17

    “Животен круг низ годишните времиња” од Ива Јосифова изложба

2006.05.11

  Jавен разговор со хрватската писателка Ведрана Рудан промоција

2006.05.09

  Промоција на романот Бумбаров мед од шведскиот писател Торгни Линдгрен промоција

2006.05.08

    “Збунета природа”, изложба на Lewis Eichele (USA) изложба

2006.04.26

    “КОД: ЦРВЕНО – Источно од рајот”, презентација на Тадеј Погачар од Љубљана, Словенија. презентација

2006.04.25

    ПАРИ, изложба на уметничката група АУ! во соработка со КАПКА изложба

2006.04.08

  Работна сабота во Точка! настани

2006.04.04

  Cry Baby од Џон Вотерс проекција

2006.03.28

  Female Trouble од Џон Вотерс проекција

2006.03.21

  Многукратни манијаци од Џон Вотерс проекција

2006.03.21

    Мал пролетен базар во Точка саем

2006.03.14

  Проекција на филмот Сè што отсекогаш сте сакале да знаете за сексот, а сте се плашеле да прашате од Вуди Ален проекција

2006.03.10

    Промоција и изложба на проектот "Сурогати" изложба

2006.03.08

  Проекција на филмот Предмет на љубовта од Роберт Париџи проекција

2006.03.03

  Карпа Жива, Перица Сарџовски, промоција на поетска книга промоција

2006.02.27

    Точка,  Горан Дачев, изложба на стрип изложба

2006.02.22

  "ОNА 3"(втор дел), видео/перформанс на Верица Ковачевска проекција

2006.02.21

  "ОNА 3", видео/перформанс на Верица Ковачевска перформанс

2006.02.14

  Филм во Точка, "Макс, љубов моја" од Нагиса Ошима проекција

2006.02.10

    "SK-320-IB", просторна инсталација на Ивана Дракшиќ инсталација

2006.02.03

    Турлитава, изложба на стрипови на Искра Беличанска изложба

2006.01.31

Tiny Noise Festival во соработка со Acid fake recordings перформанс

2006.01.26

    "Солилоквиум", изложба на фотографии на Дарко Петровски и Љупчо Ристовски изложба

2005.12.26

Финиш на старата година со денови на културни настани настани

2005.12.21

  Дали правата на хомосексуалците се човекови права? дебата

2005.12.16

  Разговор: Менаџирање на културната сцена во кризни времиња (предизвици, шанси, партнерства) дебата

2005.12.13

    Проекција на филмот Матадор од Педро Алмодовар проекција

2005.12.08

    "BitMaP.WAV.", изложба на фотографии на Катерина Ристоска изложба

2005.12.06

    Проекција на филмот Оган од Дипа Мехта проекција

2005.11.29

    Проекција на филмот Среќни заедно од Вонг Кар Ваи проекција

2005.11.23

    Проекција на филмот "Самариќанка" од Ким Ки-дук. проекција

2005.11.16

    ARTCRAFT, моден перформанс на Благоја Мицевски перформанс

2005.11.15

    Проекција на филмот "Анатомија на пеколот" од Кетрин Бреја проекција

2005.11.08

  Дебата на тема: Проституцијата: „општествено зло” или „комерцијална дејност”? дебата

2005.11.07

    ОАЗА, изложба на Паула Миклошевиќ Мур изложба

2005.11.01

    Проекција на филмот "Yo Puta" од Марија Лидон проекција

2005.10.28

    Промоција на книгата Големиот куфер од Иван Додовски промоција

2005.10.25

    Проекција на филмот "Куќата на гејшата" од Kinji Fukasaku проекција

2005.10.20

    Mobilis in Mobile (Подвижен во подвижното), изложба на Мирослав Стојановиќ - Шуки изложба

2005.10.18

    Проекција на филмот "Курва" од Кен Расел проекција

2005.10.12

    Проекција на кратки анимирани филмови проекција

2005.10.11

    Проекција на филмот "Лошо момче" од Ким Ки-дук проекција

2005.09.27

    Иван Блажев - Пријатели, изложба на фотографии изложба

2005.07.05

  Проекција на филмот на Марина де Ван Во мојата кожа во рамките на филмската програма ЛАФ-ФИЛМ-МУАБЕТ во Точка. проекција

2005.06.28

  Филмска програма ЛАФ-ФИЛМ-МУАБЕТ во Точка. Проекција на филмот The Face of Another од Hiroshi Teshigahara. проекција

2005.06.27

Недела на настани во Точка настани

2005.06.21

  Проекција на филмот Zelig од Woody Allen во рамките на филмската програма ЛАФ-ФИЛМ-МУАБЕТ во Точка. проекција

2005.06.14

  Филмска програма ЛАФ-ФИЛМ-МУАБЕТ во Точка. Проекција на Pink Flamingos од John Waters проекција

2005.06.06

    „Цртеж - 'рт-еж (Ск_Мк...нови тенденции ) групна изложба на 19 автори во Скопје изложба

2005.05.31

  Филмска програма ЛАФ-ФИЛМ-МУАБЕТ во Точка. Проекција на The Isle од Kim Ki-Duk проекција

2005.05.24

  Проекција на Chunking express од Wong Kar Wai во Точка, во рамките на филмската програма: ЛАФ-ФИЛМ-МУАБЕТ проекција

2005.05.20

    „Места и моменти“, изложба на фотографии на Дејан Колевски изложба

2005.04.28

    Самостојна изложба на Марко Стојановиќ, насловена „1. мај 1982“ во  Точка изложба

2005.04.24

    Точка, дебата на тема: „Брат за брат, култура за пари“ дебата

2005.04.18

    Точка, изложба на фотографии насловена “Дрвосечачи“, на Александар Гроздановски изложба

2005.04.05

    “Поништување“ - изложба на Алпај Реџеп во Точка изложба

2005.03.23

    Прва самостојна изложба на Лазар Димов во “Точка” изложба

2005.03.09

  Премиера на монодрамата АНАСТАСИА во режија на Софија Тодорова Теодор претстава

2005.02.25

    “Прошетката на господинот Ченк низ раздвоениот континент” - Прва самостојна изложба на Ѓорѓе Јовановиќ изложба

2005.01.27

    Самостојна изложба на Зоран Попоски во Точка - МОЛК изложба

2005.01.15

    Концерт на белградскиот бенд Чинч во Точка концерт

2004.12.29

    Културен центар Точка, Промоција на три книги во Точка промоција

2004.12.28

  Културен центар Точка, Поетски слем настан

2004.12.27

    Културен центар Точка, Нада Прља - Агенција за сериозни интереси изложба

2004.11.25

    Културен центар Точка, 7 ЧУДА - 7 ГРЕВОВИ, бугарска концептуална уметност изложба

2004.11.16

    Културен центар Точка, концерт на две флејти: Марија Јосифовска и Ирена Митевска концерт

2004.11.05

    Миле Ничевски - Белешки од киоскот за цигари и весници изложба

2004.11.04

    промоцијата на деби албумот на Срѓан Јаниќијевиќ промоција

2004.10.13

    Изложба на Ибрахим Беди во Културниот центар "ТОЧКА" изложба

2004.10.12

  Дебата  "Важноста на меѓурелигискиот дијалог во кризни времиња" дебата

2004.09.07

    КОНЦЕРТНИ ФОТОГРАФИИ изложба

2004.06.23

    Разговор со авторите Никола Гелевски и Дејан Јовиќ промоција

2004.06.16

    Промоција на првиот превод на Чарлс Буковски на македонски промоција

2004.06.03

    “ШТО НАПРАВИВМЕ ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИМЕ ОВА” промоција

2004.06.02

    Игор Тошевски со неговиот најнов проект Територии во Културниот центар Точка изложба

2004.05.14

    Цртежи од Елена Панајотова изложба

2004.05.13

    Кралица без Кралство модна ревија во Точка ревија

2004.05.06

    видео проекции од Ирена Паскали во Точка проекција

2004.05.05

    изложба на фотографии
"Откривање на културното наследство на Ромите"
изложба

2004.04.09

    Прослава на десетгодишнината од основањето на Друштвото на независни писатели промоција

2004.04.06

    Иван Најденовски изложба на графики - "Во потрага по вистината" изложба

2004.04.05

    Филмаџии кои ветуваат промоција

2004.03.29

    Недела посветена на 10 годишнината од појавувањето на првиот број на Маргина  Културен Центар Точка настан

2004.03.10

    Промоција на 2 книги од издавачката куќа "Алеф" промоција

2004.03.09

    изложба - Методи Ангелов, "Ако не би било" изложба

2004.02.19

    Изложба - Марија Николоска Наневска изложба

2004.02.05

 

јавна панел дискусија
ПЕРСПЕКТИВИТЕ НА ИЗДАВАШТВОТО ВО МАКЕДОНИЈА

дебата

2004.02.03

    Промоцијата на спотот и песната на бендот Дина промоција

2004.01.20

    Јана Манева Чупоска - Книга на снимање "Мост"  изложба

2003.12.24

    ГОРДАНА ВРЕНЦОСКА - ПРЕПИСКА изложба

2003.12.15

    Атанас Ботев Вид(ови) изложба

2003.12.08

    Александар Богданов - Чоки / Помеѓу денот и ноќта изложба

2003.11.20

    Соња Димовска, Графичката инсталација изложба

2003.11.20

    изложба на Маријета Сидовски Траги на времето - некаде во моите мисли изложба

2003.11.19

    Емилија Божиновска: Чудна шума - втор дел, изложбата на колажи изложба

2003.11.13

    Огледало за загатката од Владимир Јанковски промоција

2003.11.12

    изложба од Трет меѓународен концептуален проект: Македонија/Холандија, во организација на Елементи, Битола изложба

2003.11.05

    Изложба: Како да станеш величествена феминистка изложба

2003.10.20

    Промоција на првото македонско хаику списание Мравка промоција

2003.10.15

    Наташа Андонова - Цртежи изложба

2003.09.26

    МЕЃУНАРОДЕН САМИТ НА УМЕТНИЦИ И ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ перформанс

2003.09.25

    Промоција на списанието за млади Федер промоција

2003.09.24

    Димитар Младеновски - Летни импресии изложба

2003.09.22

    Патувачки сликари перформанс

2003.07.19

    Објава на уметничката група Зојдер промоција

2003.07.07

    Постколонијалниот дискурс и разбирањето на Балканот Интердисциплинарна конференција со Гајатри Чакраворти Спивак  конференција

2003.06.23

    Фотографии од Игор Трпчевски изложба

2003.06.12

    Промоција на најновиот албум на Фолтин Donkey Hot промоција

2003.05.29

    Отварање на Точка отварање

2003.05.23

    Зоран Поповски: Патот на копнежот изложба

2003.05.14

    изложба-инсталација Круг од Спасе Перовски изложба

2003.05.07

  Поетско читање на шестмина словенечки поети дебата

2003.04.18

    Аџиевски/Павлески - Кино Напредок II изложба

2003.04.01

    Промоцијата на албум на групата ТБ Трачери - Купи ме промоција

2003.03.25

    Промоцијата на првиот албум на групата План Б промоција

2003.03.08

    Промоција на книгата Култура, анимација, менаџмент, маркетинг од Милена Драгиќевиќ Шешиќ и Бранимир Стојковиќ, во издание на Темплум промоција

2003.02.17

    Колажирање, изложба на тројца автори изложба

2002.12.22

  Slippery People, театарска претстава во продукција на Точка и на О-продукција претстава

2002.11.01

  Жени активистки во прекугранична акција дебата

2002.10.15

  предавање и дискусија на теми: 
Известувањето и различните ракурси
и Новинарска етика
предавање

2002.09.24

      Јасмина Реза: Арт претстава

2002.07.11

    промоција на И-тројазична антологија на македонска поезија промоција

2002.07.11

    перформанс In Sity под кураторство на Наде Пешева перформанс

2002.05.29

    Игор Тошевски,Трансфери изложба

 

 

 
 Контрапункт | Точка | Слевање на маргините | Маргина | Галерија |