Контрапункт 

|

 Точка 

|

 Слевање... 

|

 Маргина 

|

 Галерија 
Постои една фосфорецентна точка во која се наоѓа целокупната реалност, но изменета, преобратена - точка на магиското користење на нештата. Јас верувам во ментални аеролити, во индивидуални космогонии.

Антонен Арто

Точка

 Што е точка | Архива на настани | Графички материјали |
 
Повик за учеснички/учесници на школата “Критичко мислење и дебатирање на човекови права”
работилница

септември-декември 2007, Точка

Повик за учеснички/учесници на работилницата за волонтери
работилница

23-24.08.2007

НОВА ТОЧКА

Новиот
Културен центар Точка е отворен на 06.11.2006 година


Точка
се наоѓа во Скопје, на улицата Климент Охридски 15, зад Соборниот храм.

Културниот центар Точка работи секој ден од 10 до 22 часот (недела: од 12 до 20)... За разлика од порано, во рамките на Точка функционира и кафе дел. Имаме и колачи и голем избор на чаеви. Дозволено прелистување на дневни и неделни весници. Книжарницата во моментов има околу 1000 наслови...

Културниот центар Точка
постои од  29
мај 2002 година